Checklists

Hieronder vind je onze handige checklists over werk- en geldonderwerpen.

 • Zes tips om je te onderscheiden bij een sollicitatiegesprek voor een IT-vacature 30 augustus 2019 Zes tips om je te onderscheiden bij een sollicitatiegesprek voor een IT-vacature
  Een sollicitatiegesprek is de laatste drempel tussen jou en je nieuwe droombaan. De banen liggen momenteel voor het oprapen voor IT’ers, maar toch is het belangrijk om jezelf als IT’er te onderscheiden van andere sollicitanten. Bij een sollicitatiegesprek heb je de kans om jezelf te verkopen. Ayhan Çatak is specialist ... Lees meer »
 • Maak de juiste indruk met je zakelijke kleding 13 juni 2017 Maak de juiste indruk met je zakelijke kleding
  Dat nette en representatieve kleding belangrijk is bij zakelijke gesprekken, zal niemand verbazen. Toch schuilt er meer kracht in zakelijke kleding dan je zou denken. Veel recruiters weten binnen tientallen seconden al of zij een kandidaat willen aannemen of niet. Hierbij letten ze op je houding, het maken van oogcontact, ... Lees meer »
 • Aandachtspunten bij een aanvullende zorgverzekering 29 december 2016 Aandachtspunten bij een aanvullende zorgverzekering
  De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft onderzoek gedaan naar het aanbod van aanvullende zorgverzekeringen van zorgverzekeraars. Op basis daarvan komt de AFM met een aantal aandachtspunten bij het kiezen van een aanvullende zorgverzekering. Kijk niet alleen naar de naam van de zorgverzekering Het is niet vanzelfsprekend dat bijvoorbeeld een aanvullende zorgverzekering ‘Fit’ ... Lees meer »
 • Het is weer tijd voor de nieuwe zorgverzekering 29 december 2016 Het is weer tijd voor de nieuwe zorgverzekering
  Dit najaar maakten de zorgverzekeraars de zorgpremies en -polissen voor 2017 bekend. Je kunt nu overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Hieronder vind je een praktische lijst met aandachtspunten voor je keuze voor een zorgverzekering. De basisverzekering Kies voor een ‘restitutiepolis’ als je vrij wilt kiezen naar welke zorgverlener je gaat. Let er bij ... Lees meer »
 • Hoe krijg je inzicht in de kwaliteit van zzp-bemiddelaars? 2 december 2016 Hoe krijg je inzicht in de kwaliteit van zzp-bemiddelaars?
  Veel zzp’ers komen via bemiddelaars aan hun opdrachten. Het is daarbij niet altijd even duidelijk wat de kwaliteit van de bemiddelaar is. Een nieuw keurmerk van de branchevereniging NBBU moet die duidelijkheid nu bieden. Daarnaast kan je ook zelf beoordelen of je met een goede intermediair te maken hebt. De kwaliteit ... Lees meer »
 • Korte handleiding voor het maken van een cv 27 juli 2016 Korte handleiding voor het maken van een cv
  Doorgaans komt het werk niet naar je toe. Als je op zoek moet naar een baan zal er vaak worden gevraagd om een motivatie en een cv. Maar hoe maak je nu een cv als je dat nog nooit gedaan hebt? NRC Carrière komt met een korte handleiding. Contactgegevens Het belangrijkste zijn ... Lees meer »
 • Budgettips voor het verkopen van je woning 29 januari 2016 Budgettips voor het verkopen van je woning
  Denk je er wel eens over om je woning te verkopen? Wellicht wil je wat groter of juist wat kleiner gaan wonen, of moet je voor het werk verhuizen naar een andere plaats. Het verkopen van je woning kan heel wat voeten in de aarde hebben. En je wilt er ... Lees meer »
 • Hoe bespaar ik gemakkelijk op mijn energierekening? 7 januari 2016 Hoe bespaar ik gemakkelijk op mijn energierekening?
  Het besparen van energie is een van de gemakkelijkste manieren om geld over te houden. Je kunt eenvoudig besparen zonder dat je comfort hoeft in te leveren. Bovendien is het ook nog eens goed voor het milieu. Je slaat dus twee vliegen in één klap! Hieronder vind je enkele handige ... Lees meer »
 • Leg je niet neer bij werkonderbrekingen 20 november 2015 Leg je niet neer bij werkonderbrekingen
  Je heb vast wel eens van die dagen dat je maar niet aan het afronden van je projecten toekomt. De telefoon lijkt voortdurend te rinkelen, mailtjes stromen binnen of collega’s lijken niet zonder je te kunnen. Komen deze werkonderbrekingen je heel bekend voor dan gaat er iets niet goed. Hoe ... Lees meer »
 • Vermijd veelgemaakte fouten tijdens een sollicitatiegesprek 30 oktober 2015 Vermijd veelgemaakte fouten tijdens een sollicitatiegesprek
  Hoe kan je je goed voorbereiden op een sollicitatiegesprek? Steve Agace, salesdirector van het Engelse Graduate Recruitment Bureau, stelt dat veel sollicitanten dezelfde fouten maken. Hij geeft zes tips om een sollicitatiegesprek goed te laten verlopen. Eerste indruk Het is wellicht een open deur, maar de eerste indruk is het belangrijkst. De ... Lees meer »
 • Minder pensioenopbouw door fiscale wijzigingen 8 mei 2015 Minder pensioenopbouw door fiscale wijzigingen
  Op 1 januari 2015 gingen er een aantal belangrijke fiscale wijzigingen in voor het aanvullende pensioen. Deze beperken je pensioenopbouw. Wat betekent dit voor je? Op 1 januari 2015 ging de jaarlijkse maximale pensioenopbouw van werknemers omlaag van 2,15 procent naar 1,875 procent. Het kabinet stelt dat werknemers hiermee in 40 ... Lees meer »
 • Vaak gestelde sollicitatievragen 9 september 2014 Vaak gestelde sollicitatievragen
  Als voorbereiding op een sollicitatiegesprek doe je er goed aan mogelijke sollicitatievragen te bekijken. Als hulpmiddel geven we je een uitgebreid overzicht van vragen die een werkgever aan je kan stellen. Ervaring, kwaliteiten en eigenschappen Welke onderdelen van uw huidige werk zijn relevant voor onze vacature? Waarin bent u sterk en voelt u ... Lees meer »