Verzekeringen

Met ‘Verzekeringen’ informeren we je over de inhoud en de financiële kant van verzekeringen. Onze artikelen hierover vind je hieronder.

 • Aandachtspunten bij een aanvullende zorgverzekering 29 december 2016 Aandachtspunten bij een aanvullende zorgverzekering
  De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft onderzoek gedaan naar het aanbod van aanvullende zorgverzekeringen van zorgverzekeraars. Op basis daarvan komt de AFM met een aantal aandachtspunten bij het kiezen van een aanvullende zorgverzekering. Kijk niet alleen naar de naam van de zorgverzekering Het is niet vanzelfsprekend dat bijvoorbeeld een aanvullende zorgverzekering ‘Fit’ ... Lees meer »
 • Het is weer tijd voor de nieuwe zorgverzekering 29 december 2016 Het is weer tijd voor de nieuwe zorgverzekering
  Dit najaar maakten de zorgverzekeraars de zorgpremies en -polissen voor 2017 bekend. Je kunt nu overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Hieronder vind je een praktische lijst met aandachtspunten voor je keuze voor een zorgverzekering. De basisverzekering Kies voor een ‘restitutiepolis’ als je vrij wilt kiezen naar welke zorgverlener je gaat. Let er bij ... Lees meer »
 • Tips voor je nieuwe zorgverzekering 29 december 2016 Tips voor je nieuwe zorgverzekering
  Dit najaar maakten de zorgverzekeraars de zorgpremies en -polissen voor 2017 bekend. Je kunt nu kiezen hoe je je volgend jaar voor zorg verzekert. In dit artikel lees je waar je allemaal op moet letten. Aan de orde komen de basisverzekering, de aanvullende zorgverzekering, de tandartsverzekering en de collectieve zorgverzekering. ... Lees meer »
 • Heb ik een rechtsbijstandverzekering nodig? 29 juli 2016 Heb ik een rechtsbijstandverzekering nodig?
  Met een rechtsbijstandverzekering kun je je verzekeren voor hulp bij juridische zaken. De verzekering kan bestaan uit een basispakket dat je kunt aanvullen met modules of uit modules waaruit je vrij kunt kiezen. Modules die je vaak zult tegenkomen zijn consumentenzaken en wonen, werk en inkomen en verkeer. Verder zijn ... Lees meer »
 • Is een ongevallenverzekering de moeite waard? 29 juli 2016 Is een ongevallenverzekering de moeite waard?
  Het klinkt logisch: voor ongevallen moet je een ongevallenverzekering afsluiten. Maar is dat ook zo? Er is namelijk ook een aantal duidelijke redenen om geen ongevallenverzekering af te sluiten. En waar moet je op letten als je wel kiest voor deze verzekering? Wat is een ongevallenverzekering? Een ongevallenverzekering is een verzekering die ... Lees meer »
 • Let voor je autoverzekering op de bonus-malus 20 augustus 2014 Let voor je autoverzekering op de bonus-malus
  – Dit artikel wordt gesponsord door UnitedConsumers. – Bij de meeste autoverzekeringen past de verzekeraar een ‘bonus-malussysteem’ toe. Rijd je zonder schade dan krijg je premiekorting en na een schadeclaim ga je meer betalen. Het uitgangspunt van bonus-malus is een standaardpremie. Voor ieder jaar dat je geen schade claimt, gaat een percentage ... Lees meer »
 • Overzicht verzekeringen voor particulieren 20 februari 2014 Overzicht verzekeringen voor particulieren
  Er komen steeds meer soorten verzekeringen. Vaak kun je door de bomen het bos niet meer zien. Dit artikel geeft je een alfabetisch overzicht van verzekeringen voor particulieren. Aanbouwverzekering Met een aanbouwverzekering dek je schade aan je woning door verbouwingswerkzaamheden. Aansprakelijkheidsverzekering Als je materiële of lichamelijke schade veroorzaakt, ben je vaak verantwoordelijk voor ... Lees meer »
 • Smartphoneverzekering biedt vaak onvoldoende dekking 22 december 2013 Smartphoneverzekering biedt vaak onvoldoende dekking
  Consumenten die een nieuwe smartphone kopen, krijgen vaak in de winkel het advies om er direct een verzekering bij af te sluiten. Consumenten hoeven zich echter niet onder druk te laten zetten, stelt de Consumentenbond. Bij de meeste aanbieders is (veel) meer tijd om hierover te beslissen. Kopers kunnen beter ... Lees meer »
 • Aansprakelijkheidsverzekering is geen overbodige luxe 13 september 2013 Aansprakelijkheidsverzekering is geen overbodige luxe
  Als je schade veroorzaakt, ben je vaak verantwoordelijk voor de kosten, oftewel aansprakelijk. Die kosten kunnen hoog oplopen. Met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) kun je je hiervoor verzekeren. De AVP dekt de financiële gevolgen van materiële schade of schade aan iemands gezondheid (letselschade) waarvoor jij of iemand uit je gezin ... Lees meer »