Arbeidsvoorwaarden

Bij arbeidsvoorwaarden gaat het niet alleen om het salaris dat je verdient, maar ook bijvoorbeeld om opleidingen, verlofdagen, een auto van de zaak en reiskostenvergoedingen. Onze artikelen over dit onderwerp lees je hieronder.

 • Hoe hoog kan een ontslagvergoeding zijn? 25 oktober 2018 ontslagvergoeding
  Een arbeidsovereenkomst kan op verschillende manieren eindigen. De wijze van beëindiging is van invloed op de berekening en hoogte van de eventuele ontslagvergoeding. Arbeidsjurist mr. Roland A. de Graauw zet de meest voorkomende situaties op de rij. Het niet verlengen van een tijdelijk contract Als een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd afloopt en ... Lees meer »
 • Hoe kan een tijdelijk dienstverband eindigen? 30 juni 2017 tijdelijke arbeidsovereenkomst
  Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd eindigt automatisch door het verstrijken van de overeengekomen duur. Er zijn echter ook mogelijkheden om voor die datum tot een tussentijdse beëindiging te komen. Arbeidsjurist mr. Roland A. de Graauw zet op een rij wat er komt kijken bij de beëindiging van een tijdelijk dienstverband. Einde ... Lees meer »
 • Heeft het basisinkomen toekomst? 2 oktober 2015 welvaart
  De vacaturesite Vacatures.nl heeft onderzoek gedaan naar de belangrijkste voor- en tegenargumenten in de discussie over het basisinkomen. Dat is een onvoorwaardelijke uitkering die de overheid aan alle burgers geeft. Een aantal Nederlandse gemeenten wil meewerken aan een proef met het basisinkomen. Voorstanders De voorstanders van het basisinkomen verwijzen vooral naar succesvolle ... Lees meer »
 • Tien vragen over de transitievergoeding 1 juli 2015
  Per 1 juli 2015 hebben werknemers recht op een transitievergoeding bij ontslag. De transitievergoeding vervangt de ontslagvergoeding op basis van de kantonrechtersformule. Het geven van ontslag zou daardoor voor werkgevers goedkoper moeten worden. Ontslagspecialist beantwoordt hieronder de tien meest gestelde vragen over de transitievergoeding. 1. Kom ik in aanmerking voor de transitievergoeding? De ... Lees meer »
 • Geen verplicht ontslag meer bij bereiken AOW-leeftijd 31 oktober 2014 doorwerken na bereiken AOW-leeftijd
  Het kabinet wil het doorwerken na het bereiken van de AOW-leeftijd eenvoudiger maken. Dit voorkomt dat ervaring onnodig verloren gaat. Daarom moet het verplichte ontslag verdwijnen bij het bereiken van de pensioenleeftijd. Een ‘Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd’ zou dit moeten regelen. Deze moet op 1 januari 2016 van kracht ... Lees meer »
 • Arbeidsvoorwaarden uitgelegd 29 januari 2014 arbeidsvoorwaarden
  Arbeidsvoorwaarden zijn voorwaarden die je afspreekt als je ergens gaat werken. Je spreekt ze af met je werkgever. Daarbij leg je ze met de werkgever vast in een arbeidsovereenkomst. Je kunt ook te maken hebben met arbeidsvoorwaarden in een cao als er een cao voor je branche geldt. Primaire arbeidsvoorwaarden Bij arbeidsvoorwaarden ... Lees meer »
 • De meerwaarde van gezondheidsmanagement 5 november 2013 gezondheidsmanagement
  Een keuze voor gezondheidsmanagement biedt veel voordelen. Het zorgt namelijk in alle opzichten voor een ‘fitte’ organisatie. Voorwaarde is wel dat het breder is dan alleen arbo- of verzuimbeleid. Ook moeten zowel de leidinggevenden als de andere medewerkers overtuigd zijn van de meerwaarde. Wat is gezondheidsmanagement? Bij gezondheidsmanagement gaat het om alle ... Lees meer »