Loopbaan

Dit onderwerp schenkt aandacht aan die zaken die van belang zijn voor je werk en carrière. De artikelen van WerkGeld.nl over loopbaanzaken kun je hieronder bekijken.

 • Recruiters maken zich zorgen over eerlijkheid sollicitanten 23 januari 2020 Recruiters maken zich zorgen over eerlijkheid sollicitanten
  Voor 2020 wordt er een economische groei verwacht en een toename in aantal banen en vacatures. De nog steeds krappe arbeidsmarkt leidt ertoe dat werkgevers en recruiters inventief en creatief moeten blijven bij het vinden en behouden van kandidaten. Recruiters blijven hoe dan ook vertrouwen op hun eigen capaciteiten om ... Lees meer »
 • Zes tips om je te onderscheiden bij een sollicitatiegesprek voor een IT-vacature 30 augustus 2019 Zes tips om je te onderscheiden bij een sollicitatiegesprek voor een IT-vacature
  Een sollicitatiegesprek is de laatste drempel tussen jou en je nieuwe droombaan. De banen liggen momenteel voor het oprapen voor IT’ers, maar toch is het belangrijk om jezelf als IT’er te onderscheiden van andere sollicitanten. Bij een sollicitatiegesprek heb je de kans om jezelf te verkopen. Ayhan Çatak is specialist ... Lees meer »
 • Nieuw platform zet recruiter buitenspel 20 augustus 2019 Nieuw platform zet recruiter buitenspel
  Het nieuwe wervingsplatform Karreer.com betaalt niet langer de recruiter maar de kandidaat voor een baan. Volgens de start-up betekent dit rechtvaardigheid op de wervingsmarkt. “De bedragen die omgaan in de recruitmentwereld zijn bizar. De enige mensen die hier beter van worden, zijn recruiters zelf”, stelt medeoprichter en CEO Björn Berg-Andersen. ... Lees meer »
 • Rijkdom krijg je grotendeels mee van je ouders 29 december 2016 Rijkdom krijg je grotendeels mee van je ouders
  Hangt rijkdom nu af van je opvoeding en omgevingsfactoren of van je genen? Vacatures.nl bestudeerde meerdere onderzoeken over dit thema en bekeek ook de Nederlandse situatie. Omgevingsinvloeden Petter Lundborg en Kaveh Majlesi van de Lund University in Zweden stortten zich samen met economen van de University of Texas (VS) en University ... Lees meer »
 • Onderscheid je met accessoires bij je sollicitatiekleding 18 november 2016 Onderscheid je met accessoires bij je sollicitatiekleding
  Na veel tijd en aandacht te hebben besteed aan je sollicitatiebrief, mag je dan eindelijk op sollicitatiegesprek komen. Op zich al een knappe prestatie! Nu is het belangrijk om je goed voor te bereiden op een sollicitatiegesprek. Met de juiste accessoires bij je sollicitatiekleding maak je een goede eerste indruk. Sollicitatiekleding ... Lees meer »
 • Wat doe ik aan een gat in mijn curriculum vitae? 12 oktober 2016 Wat doe ik aan een gat in mijn curriculum vitae?
  Bij een sollicitatie wil je een zo goed mogelijke indruk maken. Daarom schrijf je een prachtige brief en stel je een keurig curriculum vitae op. Je kunt daarbij aanlopen tegen een gat in je cv. Dan kan je hopen dat de recruiter dit gat niet opmerkt, maar beter is het ... Lees meer »
 • Kies als vrouwelijke sollicitant voor de juiste kleur en kleding 2 augustus 2016 Kies als vrouwelijke sollicitant voor de juiste kleur en kleding
  Als vrouwelijke sollicitant kun je zelf veel doen om tijdens een sollicitatiegesprek een goede (eerste) indruk te maken op een mogelijke nieuwe werkgever. Dit kan met je kleding en zeker ook met de kleur van die kleding. Robin Hendriks van Schulte Herenmode vertelt hoe je dit kunt doen. Als je eenmaal ... Lees meer »
 • Kleuren maken de solliciterende man 1 augustus 2016 Kleuren maken de solliciterende man
  Bij een sollicitatie is het belangrijk om een goede (eerste) indruk maken op een mogelijke nieuwe werkgever. Daarnaast is de concurrentie vaak groot. Hoe kan een solliciterende man zich nu met zijn sollicitatiekleding tussen de tientallen andere sollicitanten onderscheiden? Robin Hendriks van Schulte Herenmode geeft tips over de juiste kledingstijl ... Lees meer »
 • Korte handleiding voor het maken van een cv 27 juli 2016 Korte handleiding voor het maken van een cv
  Doorgaans komt het werk niet naar je toe. Als je op zoek moet naar een baan zal er vaak worden gevraagd om een motivatie en een cv. Maar hoe maak je nu een cv als je dat nog nooit gedaan hebt? NRC Carrière komt met een korte handleiding. Contactgegevens Het belangrijkste zijn ... Lees meer »
 • Leg je niet neer bij werkonderbrekingen 20 november 2015 Leg je niet neer bij werkonderbrekingen
  Je heb vast wel eens van die dagen dat je maar niet aan het afronden van je projecten toekomt. De telefoon lijkt voortdurend te rinkelen, mailtjes stromen binnen of collega’s lijken niet zonder je te kunnen. Komen deze werkonderbrekingen je heel bekend voor dan gaat er iets niet goed. Hoe ... Lees meer »
 • Vermijd veelgemaakte fouten tijdens een sollicitatiegesprek 30 oktober 2015 Vermijd veelgemaakte fouten tijdens een sollicitatiegesprek
  Hoe kan je je goed voorbereiden op een sollicitatiegesprek? Steve Agace, salesdirector van het Engelse Graduate Recruitment Bureau, stelt dat veel sollicitanten dezelfde fouten maken. Hij geeft zes tips om een sollicitatiegesprek goed te laten verlopen. Eerste indruk Het is wellicht een open deur, maar de eerste indruk is het belangrijkst. De ... Lees meer »
 • Opstellen van een goed cv 25 augustus 2015 Opstellen van een goed cv
  Solliciteren is voor veel mensen een lastige klus. Want wat zet je allemaal in je cv en hoe zorg jij ervoor dat je opvalt tussen de vele sollicitaties? Het is belangrijk dat je cv niet te lang is. Je cv is je visitekaartje en daar wek je de eerste interesse ... Lees meer »