Loopbaan

Dit onderwerp schenkt aandacht aan die zaken die van belang zijn voor je werk en carrière. De artikelen van WerkGeld.nl over loopbaanzaken kun je hieronder bekijken.

 • Rijkdom krijg je grotendeels mee van je ouders 29 december 2016 welvaart
  Hangt rijkdom nu af van je opvoeding en omgevingsfactoren of van je genen? Vacatures.nl bestudeerde meerdere onderzoeken over dit thema en bekeek ook de Nederlandse situatie. Omgevingsinvloeden Petter Lundborg en Kaveh Majlesi van de Lund University in Zweden stortten zich samen met economen van de University of Texas (VS) en University ... Lees meer »
 • Onderscheid je met accessoires bij je sollicitatiekleding 18 november 2016 tie-clip sollicitatiegesprek
  Na veel tijd en aandacht te hebben besteed aan je sollicitatiebrief, mag je dan eindelijk op sollicitatiegesprek komen. Op zich al een knappe prestatie! Nu is het belangrijk om je goed voor te bereiden op een sollicitatiegesprek. Met de juiste accessoires bij je sollicitatiekleding maak je een goede eerste indruk. Sollicitatiekleding ... Lees meer »
 • Wat doe ik aan een gat in mijn curriculum vitae? 12 oktober 2016 gat in je curriculum vitae
  Bij een sollicitatie wil je een zo goed mogelijke indruk maken. Daarom schrijf je een prachtige brief en stel je een keurig curriculum vitae op. Je kunt daarbij aanlopen tegen een gat in je cv. Dan kan je hopen dat de recruiter dit gat niet opmerkt, maar beter is het ... Lees meer »
 • Kies als vrouwelijke sollicitant voor de juiste kleur en kleding 2 augustus 2016 vrouwelijke sollicitant
  Als vrouwelijke sollicitant kun je zelf veel doen om tijdens een sollicitatiegesprek een goede (eerste) indruk te maken op een mogelijke nieuwe werkgever. Dit kan met je kleding en zeker ook met de kleur van die kleding. Robin Hendriks van Schulte Herenmode vertelt hoe je dit kunt doen. Als je eenmaal ... Lees meer »
 • Kleuren maken de solliciterende man 1 augustus 2016
  Bij een sollicitatie is het belangrijk om een goede (eerste) indruk maken op een mogelijke nieuwe werkgever. Daarnaast is de concurrentie vaak groot. Hoe kan een solliciterende man zich nu met zijn sollicitatiekleding tussen de tientallen andere sollicitanten onderscheiden? Robin Hendriks van Schulte Herenmode geeft tips over de juiste kledingstijl ... Lees meer »
 • Korte handleiding voor het maken van een cv 27 juli 2016 curriculum vitae
  Doorgaans komt het werk niet naar je toe. Als je op zoek moet naar een baan zal er vaak worden gevraagd om een motivatie en een cv. Maar hoe maak je nu een cv als je dat nog nooit gedaan hebt? NRC Carrière komt met een korte handleiding. Contactgegevens Het belangrijkste zijn ... Lees meer »
 • Leg je niet neer bij werkonderbrekingen 20 november 2015 werkonderbreking
  Je heb vast wel eens van die dagen dat je maar niet aan het afronden van je projecten toekomt. De telefoon lijkt voortdurend te rinkelen, mailtjes stromen binnen of collega’s lijken niet zonder je te kunnen. Komen deze werkonderbrekingen je heel bekend voor dan gaat er iets niet goed. Hoe ... Lees meer »
 • Vermijd veelgemaakte fouten tijdens een sollicitatiegesprek 30 oktober 2015 sollicitatiegesprek
  Hoe kan je je goed voorbereiden op een sollicitatiegesprek? Steve Agace, salesdirector van het Engelse Graduate Recruitment Bureau, stelt dat veel sollicitanten dezelfde fouten maken. Hij geeft zes tips om een sollicitatiegesprek goed te laten verlopen. Eerste indruk Het is wellicht een open deur, maar de eerste indruk is het belangrijkst. De ... Lees meer »
 • Opstellen van een goed cv 25 augustus 2015 zzp keurmerk
  Solliciteren is voor veel mensen een lastige klus. Want wat zet je allemaal in je cv en hoe zorg jij ervoor dat je opvalt tussen de vele sollicitaties? Het is belangrijk dat je cv niet te lang is. Je cv is je visitekaartje en daar wek je de eerste interesse ... Lees meer »
 • Vaak gestelde sollicitatievragen 9 september 2014 sollicitatievragen
  Als voorbereiding op een sollicitatiegesprek doe je er goed aan mogelijke sollicitatievragen te bekijken. Als hulpmiddel geven we je een uitgebreid overzicht van vragen die een werkgever aan je kan stellen. Ervaring, kwaliteiten en eigenschappen Welke onderdelen van uw huidige werk zijn relevant voor onze vacature? Waarin bent u sterk en voelt u ... Lees meer »
 • Wat draag je tijdens een sollicitatiegesprek? 19 juni 2014 ontslaan
  Tijdens het sollicitatiegesprek is kleding een belangrijk onderdeel van de eerste indruk en je presentatie. Wanneer je passende kleren draagt, kom je zelfbewuster en zelfverzekerder over. Daarbij maak je een professionele indruk. Wat is nu de ‘juiste kleding’ voor je sollicitatie? Juiste kleding betekent niet dat je altijd standaard in een ... Lees meer »
 • Hardnekkige misverstanden over netwerken 30 april 2014 netwerken
  Netwerken is een vak apart. Of niet? Er zijn nogal wat onjuiste ideeën over netwerken. We hebben er een aantal voor je uitgelicht. Onderschatting huidige netwerk Vaak onderschatten mensen hun bestaande netwerk. Niet je nieuwe contacten, maar je bestaande contacten bepalen je reputatie. Als je contact legt met bekenden van je ... Lees meer »