Ondernemen

‘Ondernemen’ gaat in op het starten en opbouwen van je bedrijf en administratieve onderwerpen waar je als ondernemer mee te maken kunt krijgen. Onze artikelen hierover vind je hieronder.

 • Zzp’er profiteert van krapte arbeidsmarkt 28 augustus 2019 Zzp’er profiteert van krapte arbeidsmarkt
  Actueel onderzoek van Hoofdkraan.nl laat zien dat zzp’ers steeds beter gaan verdienen. Het gemiddelde zzp-tarief is gestegen naar 47 euro per uur, terwijl dit twee jaar geleden nog 43 euro was. Vooral freelance tekstschrijvers en -vertalers verdienen fors meer. Zij verbeteren zich 10 procent vergeleken met vorig jaar. De regionale ... Lees meer »
 • Gemiddelde uurtarief zzp’ers blijft steken op 43 euro 15 augustus 2017 Gemiddelde uurtarief zzp'ers blijft steken op 43 euro
  Freelancers hebben, afgaande op jaarlijks onderzoek door Hoofdkraan.nl, weinig reden voor optimisme. Het gemiddelde uurtarief van zzp’ers blijft ook in 2017 steken op €43,-, wat gelijk is aan het schamele gemiddelde van vorig jaar. Opvallend is dat de social-mediaspecialist steeds minder verdient en dat de markt voor tekstschrijvers en vertalers opnieuw ... Lees meer »
 • Maak de juiste indruk met je zakelijke kleding 13 juni 2017 Maak de juiste indruk met je zakelijke kleding
  Dat nette en representatieve kleding belangrijk is bij zakelijke gesprekken, zal niemand verbazen. Toch schuilt er meer kracht in zakelijke kleding dan je zou denken. Veel recruiters weten binnen tientallen seconden al of zij een kandidaat willen aannemen of niet. Hierbij letten ze op je houding, het maken van oogcontact, ... Lees meer »
 • Hoe krijg je inzicht in de kwaliteit van zzp-bemiddelaars? 2 december 2016 Hoe krijg je inzicht in de kwaliteit van zzp-bemiddelaars?
  Veel zzp’ers komen via bemiddelaars aan hun opdrachten. Het is daarbij niet altijd even duidelijk wat de kwaliteit van de bemiddelaar is. Een nieuw keurmerk van de branchevereniging NBBU moet die duidelijkheid nu bieden. Daarnaast kan je ook zelf beoordelen of je met een goede intermediair te maken hebt. De kwaliteit ... Lees meer »
 • Een eigen bedrijf starten 14 februari 2014 Een eigen bedrijf starten
  Je moet aan veel denken als je een bedrijf start. Dit artikel gaat in op vragen die je moet stellen als je wilt gaan ondernemen. Past ondernemen wel bij mij? Als eerste kijk je natuurlijk of ondernemen bij je past. Bij een eigen bedrijf hoort bijvoorbeeld acquisitie doen, meer werktijd dan in ... Lees meer »
 • Trek aandacht op het internet 20 december 2013 Trek aandacht op het internet
  Het internet biedt talloze mogelijkheden om je bedrijf te promoten. Je leest hier meer over de twee mogelijkheden waar je mee te maken kan krijgen, namelijk de bedrijfssite en het persbericht. Daarnaast gaat de tekst kort in op enkele andere vormen van onlinepromotie. Bedrijfswebsite Een bedrijfssite is het uithangbord van je ... Lees meer »