Door

Coronacrisis leidt tot sterke stijging freelanceopdrachten onlinespecialisten

Zzp-bemiddelingssite Jellow vergeleek in haar database het aantal freelanceopdrachten voor en na de coronacrisis. De site wilde namelijk graag weten wat corona eigenlijk deed met de vraag naar freelancers en opdrachten. Op ict- en internetgebied bleek de vraag naar vooral onlinespecialisten sterk te zijn gestegen.

vraag naar zzp'er onlinespecialist

Zo ging het aantal freelanceopdrachten binnen web-en app development met 106 procent omhoog. De vraag naar ‘onlinespecialisten’ nam zelfs met 373 procent toe, vergeleken met de periode voor de coronacrisis. “Dit is vrij positief natuurlijk, in vergelijking met de eerdere berichten waaruit bleek dat het aantal freelanceopdrachten erg gedaald is”, aldus Jellow.

SEA-, SEO-, Facebook-, en contentmarketing

Jellow benadrukt dat de vraag naar zzp’ers op het gebied van web- en app-development over het algemeen populair is. Maar juist in deze tijd merkt de bemiddelingssite dat de vraag naar developers stijgt. Er is echter vooral een grote vraag naar onlinespecialismen, zoals SEA-, SEO-, Facebook-, en contentmarketing (SEA staat voor zoekmachine adverteren en SEO voor zoekmachine optimalisatie).

Meer budget voor internet

Volgens Jellow komt dit vooral doordat veel bedrijven en organisaties meer tijd en geld willen steken in hun eigen website en de vindbaarheid ervan. “Een reden hiervoor is dat de verkoop zich op dit moment grotendeels online voordoet. Budgetten moeten anders worden verdeeld en voor sommige bedrijven biedt dit de mogelijkheid om tijd en budget in onlinespecialismen te steken”, licht Jellow toe.

Bron: Jellow