Door

Google ondersteunt Nederlandse microfinancier Qredits

Microfinancier Qredits heeft als lid van Youth Business International (YBI) een subsidie ontvangen van Google.org om micro-, kleine en middelgrote bedrijven te ondersteunen bij het reageren op de coronacrisis. Google.org financiert namelijk het snel opgerichte ondersteuningsprogramma van YBI voor kleine bedrijven tijdens de coronacrisis. Extra kredietverlening door Qredits is onderdeel van het maatregelenpakket van de rijksoverheid voor kleine ondernemers.

microfinancier Qredits

Met meestal krappe marges zijn micro-, kleine en middelgrote bedrijven kwetsbaar voor economische neergang. De huidige pandemie heeft daarom ernstige gevolgen voor deze ondernemers die nu steun nodig hebben. Dit geldt ook voor Jonny Franzkowiak, die een speciaalzaak heeft in koffie en thee in Enschede. Via een hulplijn van Qredits kon ze een beroep doen op een speciale renteregeling voor uitstel van aflossing tegen slechts 2% rente. “Dat geeft mij financieel weer lucht.” Daarnaast heeft ze crisiscoaching aangeboden gekregen. “Die coaching is in deze crisistijden extra fijn. Als ondernemer ben je soms best eenzaam met je problemen. Als je die dan kunt delen met een coach en samen kunt sparren over oplossingen, dan maakt dat je sterk”, aldus Franzkowiak.

Microfinanciering voor ondernemers in nood

Met de hierboven genoemde hulplijn en crisiscoaching ondersteunt Qredits ondernemers in nood. Daarnaast biedt de microfinancier een onlinepagina met kennis en inspiratie voor ondernemers enkele webcolleges met onder andere tips over het bouwen van een eigen website. De ondersteuning door Google.org levert hierbij volgens Qredits nog extra voordelen op aangezien veel ondernemers onbekend zijn met het optimaliseren van een eigen website of geen inzicht hebben in het zoekgedrag van hun klanten. Qredits benadrukt dat online-vindbaarheid vergroten in deze crisisperiode de sleutel is. Verder heeft Qredits de Qredits Ondernemersschool om potentiele ondernemers te ondersteunen. Die kunnen daar bijvoorbeeld veel leren over ondernemen in crisistijd. De komende tijd zullen er nog zeker vier scholen online worden gelanceerd, verspreid door het hele land.

Samenwerking met Google

CEO Elwin Groenevelt van Qredits is erg enthousiast over de samenwerking met Google. “Samen kunnen we ondernemers door heel Nederland die door de coronacrisis zijn geraakt een hart onder de riem steken en extra support bieden om zich hier doorheen te slaan. Dankzij de snelle onderhandelingen van YBI met Google hebben wij samen in korte tijd al veel verschil kunnen maken en kunnen we de komende maanden nog meer initiatieven ontplooien.” Rowan Barnett, hoofd van Google.org, EMEA & APAC: “Met deze subsidie ​​aan Youth Business International hopen we, samen met een reeks Google-initiatieven en -producten, enkele van de meest kwetsbare kleine bedrijven te helpen een weg door de crisis te vinden. “

Microkredieten

De Nederlandse microfinancier Qredits verstrekt microkredieten aan startende ondernemers en kleine bedrijven. Het is een ideële stichting. Vanwege de coronacrisis heeft Qredits in samenwerking met de rijksoverheid zijn kredietverlening aan de ondernemers uitgebreid. Qredits heeft meer dan 17.500 kredieten verstrekt voor een totaalbedrag van 400 miljoen euro. Volgens eigen zeggen is het daarmee de grootste alternatieve kredietverstrekker voor ondernemers in Nederland.

Bron: Qredits.nl