Door

UWV werkt weekend door om regeling flexwerkers (TOFA) tijdig in te voeren

UWV meldt dat ze hard bezig is om het aanvraagproces van de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA) af te ronden. Dit zou ertoe moeten leiden dat flexwerkers de tegemoetkoming vanaf maandag 22 juni kunnen aanvragen. De uitkeringsinstantie maakt uiterlijk zondagavond (21 juni) bekend of dit ook echt is gelukt.

UWV TOFA

“UWV heeft met man en macht gewerkt om naast alle gewone werkzaamheden, de uitvoering van de NOW en de enorm stijgende aantallen WW-aanvragen ook de TOFA snel in te voeren. Op dit moment is onvoldoende duidelijk of het systeem de verwachte grote aanloop aankan. We willen het zekere voor het onzekere nemen en het weekend benutten om extra testen uit te voeren. Ik hoop dat we zondagavond alsnog bekend kunnen maken dat flexwerkers de regeling vanaf maandag kunnen aanvragen”, aldus Guus van Weelden, lid Raad van Bestuur van UWV.

Tegemoetkoming voor flexwerkers

De TOFA is bedoeld voor flexwerkers die in februari meer dan 400 euro sv-loon (drempelbedrag) hadden en in april minimaal de helft daarvan verloren. Daarbij was het sv-loon in april niet meer dan 550 euro. Zij kunnen in aanmerking komen voor een vaste, eenmalige brutotegemoetkoming van 550 euro per maand voor de maanden maart, april en mei. De aanvrager mag in deze periode geen WW, bijstand, of andere socialezekerheidsregeling hebben gekregen.

Adviestool TOFA

Flexwerkers kunnen op www.uwv.nl/tofa wel alvast de adviestool invullen om te kijken of zij een beroep kunnen doen op de regeling. Als dit zo is, kunnen zij hun e-mailadres achterlaten. Zodra de regeling aangevraagd kan worden, ontvangen zij van UWV hierover een bericht. 

Bron: UWV