Door

Zes trends voor bitcoin en andere cryptomunten in 2021

Icoinic Capital, een crypto asset fund uit Amsterdam, denkt dat de bitcoin en de cryptomarkt het goed zullen doen in 2021. Ook in 2020 ontwikkelde de bitcoin zich volgens het fonds goed. Hierbij speelde een ‘bitcoin halving’ in mei van dit jaar een rol. Het crypto-beleggingsfonds ziet zes trends voor cryptomunten in 2021.

bitcoin cryptocurrency cryptomunten

Een ‘bitcoin halving’ vindt eens in de vier jaar plaats en zorgt ervoor dat er 50 procent minder bitcoins bij komen. Dit zorgt historisch gezien voor een stijging op de markt. Ook nu is hiervan volgens Icoinic Capital sprake geweest. Het crypto-beleggingsfonds ziet daarnaast voor 2021 zes trends voor cryptomunten zoals bitcoin.

Trend 1: Er komen meer wettelijke regels voor cryptomunten

De cryptomarkt professionaliseert volgens Icoinic Capital aanzienlijk. Er bestaat al een registratieplicht voor spelers bij DNB (De Nederlandsche Bank). Daarnaast werkt de Europese Unie (EU) aan Markets in Crypto-assets (MiCA). Het duurt nog wel even voordat MiCA geïmplementeerd wordt. Waarschijnlijk zal dat in 2023-2024 het geval zijn. Duitsland kent al nieuw regelgevend beleid voor crypto assets.

Trend 2: Traditionele financiële instellingen nemen cryptomunten serieuzer

De traditionele financiële instellingen tonen volgens Icoinic Capital meer interesse in bitcoin. Ze nemen nemen vaker zelf posities in cryptocurrency in. S&P Dow Jones Indices lanceert bijvoorbeeld crypto-indexen in 2021. Icoinic Capital stelt dat de Nederlandse vereniging van Banken (NvB) zeer positief is over cryptocurrency en de toekomst ervan. Verder gaan bij aanbieders van crypto asset-producten steeds vaker compliance professionals werken of andere professionals uit de traditionele financiële sector. Er ontstaat zo volgens het crypto-beleggingsfonds steeds meer synergie tussen beide werelden.

Trend 3: Het huidige financiële systeem digitaliseert

Er is volgens Icoinic Capital sprake van een digitale transformatie van de financiële markten. De cryptobelegger meldt hierbij ook de komst van de digitale euro. Dit maakt het programmeren van geld mogelijk, waarbij afspraken en contracten direct vastgelegd kunnen worden.

Trend 4: Economische ontwikkelingen bepalen de bitcoin-koers

Het gaat om financiële markten zoals de obligatiemarkt, aandelenmarkt, huizenmarkt en de rentestanden van de spaarrekeningen. Worden deze markten minder aantrekkelijk, dan kunnen financiële partijen een beroep doen op de bitcoin als alternatief.

Trend 5: Central Bank Digital Currency

Steeds meer centrale banken zijn bezig met Central Bank Digital Currency (CBDC), oftewel een nationale cryptomunt. Icoinic Capital denkt dat China deze mogelijk als eerste klaar heeft. Dit zou meer aandacht met zich meebrengen voor blockchain en de bitcoin. Ook in de Verenigde Staten en Europa hebben volgens Icoinic Capital enkele succesvolle proeven plaatsgevonden.

Trend 6: Innoveren

Icoinic Capital benadrukt dat Nederland vooruitstrevende financiële markten kent. Beleidsmakers zetten zich van oudsher in voor innovatie voor het toekomstige economische systeem.

Pionieren met cryptobeleggingen

“We zijn constant aan het pionieren. Dat maakt wat we dagelijks doen natuurlijk fascinerend en altijd plezierig,” aldus Arthur Stolk, oprichter van Icoinic Capital.

Dit gastartikel is geschreven door Dina-Perla Portnaar, schrijver en spreker en auteur van de biografie ‘Exodus uit de vuurtoren; Schaduw achter en gezicht naar de zon’ en de gids voor persoonlijke groei ‘Levende sierlijkheid’.