Door

Aandachtspunten bij een aanvullende zorgverzekering

aanvullende zorgverzekeringDe Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft onderzoek gedaan naar het aanbod van aanvullende zorgverzekeringen van zorgverzekeraars. Op basis daarvan komt de AFM met een aantal aandachtspunten bij het kiezen van een aanvullende zorgverzekering.

Kijk niet alleen naar de naam van de zorgverzekering

Het is niet vanzelfsprekend dat bijvoorbeeld een aanvullende zorgverzekering ‘Fit’ voldoende dekking biedt voor fysiotherapie. Daarom is het belangrijk dat je goed kijkt naar de zorgdekking van de  zorgverzekering en naar wat je nodig hebt.

Beperk je niet tot een collectiviteitskorting

De zorgverzekeraar waar je werkgever een contract mee heeft, hoeft niet die zorgverzekering in het pakket te hebben die het beste aansluit bij jouw behoefte. Kijk daarom ook naar andere  zorgverzekeringen.

Staar je niet blind op welkomstgeschenken

Welkomstacties zeggen niets over de dekking van de aanvullende zorgverzekering. Je kunt uiteindelijk duurder uit zijn.

Let goed op de dekkingen van een aanvullende zorgpolis

Aanvullende zorgverzekeringen kunnen op elkaar lijken maar net verschillen met de voor jou belangrijke dekking. Houd rekening met het volgende:

  • Een uitgebreide aanvullende zorgverzekering dekt niet alle kosten. Zo bieden veel verzekeraars een maximale vergoeding per dekking.
  • Zelfs de meest uitgebreide zorgverzekering hoeft niet voor elke benodigde zorg de dekking te geven die je zoekt. Dit geldt zeker ook voor een dure (en meestal vrij uitgebreide) aanvullende zorgverzekering.
  • De dekking van je huidige zorgverzekering kan voor het nieuwe verzekeringsjaar 2017 veranderen. Die verzekering kan daardoor mogelijk niet meer aansluit bij je behoeften.
  • Bij een goedkopere zorgverzekering kan er naast minder vrije keuze qua zorgverleners ook sprake zijn van minder dekking.

Bron: AFM