Door

Hoe kan je verstandig geld lenen?

– Dit partnerartikel hebben we gemaakt in samenwerking met Overstappen.nl.–

Verstandig geld lenen

Je hebt nu geld nodig, maar helaas je hebt net al een dure uitgave gedaan en de spaarpot is niet toereikend. Of misschien heb je tijdelijk wat minder werk, waardoor je inkomen achteruit is gegaan. Of je hebt juist een gat in de markt gevonden, maar niet voldoende geld om hier in te kunnen investeren. Je hebt in ieder geval geld nodig, maar wilt dit geld wel zo verantwoordelijk mogelijk zien te verkrijgen. Hoe doe je dit precies? Dit leggen we hier voor je uit.

Sparen

De meest verantwoordelijke manier om geld te lenen is natuurlijk door dit helemaal niet te doen. Men zegt wel eens, als je niet kan sparen dan moet je ook niet lenen. Heeft de aankoop of investering dus geen haast? Probeer dan eerst het benodigde bedrag bij elkaar te sparen. Door iedere maand slechts een klein bedrag opzij te leggen, kun je al gauw een flinke spaarpot vullen!

Maar wat als dit niet lukt?

Stel je hebt het geld echt nu nodig, of je hebt het nodig zodat je je onderneming kan laten groeien. Dan kun je denken aan het afsluiten van een zakelijke lening. Als je besluit geld te gaan lenen kijk dan vooral naar de toekomst. Denk je dat je de lening in de toekomst terug kunt betalen? Een zakelijke lening is meestal toch anders dan een persoonlijke lening. Dit omdat je met het geld dat je hiermee verkrijgt in de toekomst meestal méér geld zult gaan verdienen, althans dit is de bedoeling. Dit hoeft echter niet alleen voor de zakelijke lening te gelden.

Zie geld lenen als een investering

Geld lenen kan soms ook privé een goede investering zijn. Bijvoorbeeld voor het aanschaffen van een auto, zodat je hiermee ook werk buiten je woonregio kunt aanpakken. Of een lening afsluiten zodat je onderwijs kunt volgen bijvoorbeeld. Met deze opleiding kun je dan in de toekomst meer geld verdienen, waarmee je de lening vervolgens weer kunt terugbetalen. Probeer dus alleen geld te lenen om hiermee te investeren in de toekomst. Dit maakt het vervolgens ook makkelijker om de lening uiteindelijk weer terug te betalen.

Leningen vergelijken

Je hebt nu besloten dat je geld wilt gaan lenen, maar waar moet je nu precies op letten om de juiste lening te verkrijgen? Allereerst moet je goed opletten of het bedrijf waar je gaat lenen wel is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten. Hiermee zorg je ervoor dat je met een betrouwbare partner in zee gaat. Vervolgens is het handig om te gaan kijken naar de kosten. Soms lijkt een lening heel goedkoop maar door bijvoorbeeld een langere looptijd kan deze uiteindelijk veel duurder uitvallen. Probeer daarom meerdere geldschieters naast elkaar te leggen en reken uit wat iedere lening in zijn totaal gaat kosten, kijk dus niet alleen naar de maandelijkse kosten!

Lening afsluiten

Vind je het nu lastig om bijvoorbeeld de totale kosten te berekenen of te weten te komen wat nu de precieze voorwaarden van een lening zijn? Ga dan online een lening aanvragen. Op een website kun je eenvoudig leningen met elkaar vergelijken en zo de meest voordelige lening afsluiten, speciaal voor je situatie.

Dit partnerartikel is geschreven door Floris de Lange, marketeer van Overstappen.nl.