Door

Jongeren zijn ontevreden over politiek tijdens coronacrisis

Het ligt aan de politiek dat jongeren zich tijdens de coronacrisis in een slechte situatie bevinden. Zo stelt tweederde (65 procent) van de ondervraagde jongeren uit een jongerenpanel van recruitmentspecialist YoungCapital. Daarom moet er volgens 83 procent van hen in de politiek meer aandacht komen voor hun huidige situatie.  

jongeren politiek coronacrisis

Vanwege de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart ondervroeg YoungCapital 350 jongeren tussen de 15 en 30 jaar over hun politieke gedrag, mening en voorkeur. Van hen geeft 67 procent aan te gaan stemmen om zo invloed uit te oefenen op de thema’s die voor hen belangrijk zijn. De onderwerpen die ze het belangrijkst vinden, zijn onderwijs, duurzaamheid, klimaat en milieu, en werkgelegenheid.

Coronacrisis en jongeren

Volgens Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital, is het logisch dat de jongeren deze onderwerpen zo belangrijk vinden. “De wereld van jongeren staat door de coronacrisis op z’n kop. Het onderwijs is niet meer wat het geweest is. Veel jongeren zijn hun (bij)baan kwijtgeraakt of konden minder werken dan ze wilden. Werk is sowieso heel belangrijk voor jongeren; om geld te verdienen, op eigen benen te gaan staan, talenten te ontdekken en ervaring op te doen voor de toekomst. Daarnaast maken de nieuwe generaties zich veel zorgen over het klimaat. Het is mooi dat ze voelen dat dít het moment is om op te staan en te kiezen voor een betere toekomst.”

Flexcontracten

De politiek heeft ambitieuze plannen over de hervorming van de arbeidsmarkt. Een pijlers daaronder is het minder aantrekkelijk maken van flexcontracten. Veel jongeren werken juist via een flexcontract. Uit het onderzoek komt naar voren dat maar 27 procent van de jongeren vindt dat er minder flexcontracten moeten komen. De rest staat neutraal of zelfs negatief tegenover het beperken van de flexibele contracten. “Studenten die hun werk flexibel indelen zodat ze ernaast kunnen studeren voor hun tentamens, jongeren die werkervaring opdoen en op deze manier ontdekken waar hun talenten liggen – zij zien juist de voordelen van flexibel werk”, aldus Kooistra.

Zekerheid van inkomen

Het onderzoek laat zien dat jongeren het liefst de voordelen van flex zouden behouden en deze zouden willen aanvullen met de voordelen van vast. Kooistra: “Veel jongeren willen een vast contract, omdat ze denken dat ze dan meer gewaardeerd worden en makkelijker een huis kunnen kopen of huren. Niet omdat ze het nou zo leuk vinden bij de werkgever of daar tien jaar willen blijven werken. Het gaat puur om de zekerheid van inkomen. Het is dan ook ons streven om de voordelen van een vast contract, zoals het krijgen van een hypotheek, door te trekken in flex. De meerwaarde zit er namelijk niet in dat je oneindig werkt bij dezelfde werkgever, maar structureel werkt, ongeacht waar dit is en in welke vorm.”

Vast contract

Een groot deel van de jongeren die via YoungCapital werken, krijgt overigens wel een vast contract bij een opdrachtgever. “Wij moedigen bedrijven ook zeker aan om onze krachten na verloop van tijd in dienst te nemen”, licht Bram Bosveld, mede-eigenaar van YoungCapital, toe. “In deze tijd is helaas veel onzeker, ook het vaste contract. Het is jammer dat jongeren denken dat je als flexkracht minder wordt gewaardeerd, terwijl het wettelijk is vastgelegd dat je hetzelfde verdient als vaste krachten en hetzelfde wordt behandeld op de werkvloer. Uiteindelijk willen we dat iedereen, inclusief de overheid, inziet dat een flexcontract, mits goed gebruikt, juist erg waardevol is om ervaring op te doen en een mooi cv op te bouwen. Om zo uiteindelijk een goede start te kunnen maken van je carrière”, beklemtoont Bosveld.

Bron: YoungCapital