Door

Spaces Vijzelstraat is de beste flexplek van Nederland

Volgens de jury van de Nationale Flexplek Test is Spaces Vijzelstraat in Amsterdam de beste flexwerkplek van Nederland. De jury kwam tot deze conclusie na het testen van verschillende flexpleklocaties door heel Nederland.

beste flexwerkplek van Nederland

Er werd door de jury niet alleen gekeken naar de snelheid van de WiFi en de kwaliteit van de koffie, maar ook naar de bereikbaarheid met OV of auto en de beschikbaarheid van vergaderruimtes. Spaces Vijzelstraat scoorde in de categorie ‘flexplek met meerdere vestigingen’ als beste en werd daarmee de nationale winnaar. “Wat een eer! Door Covid-19 hebben werkgevers hun werknemers ‘los moeten laten’ en daardoor hoeven werknemers niet meer elke dag van 9 tot 5 op hetzelfde kantoor te zitten. Dat vinden wij van Spaces een hele goede ontwikkeling en we willen voor deze flexibele werkers een ruimtelijke, huiselijke en creatieve werkomgeving creëren”, aldus Martijn Roordink, mede-oprichter van Spaces.

Beste thuiswerkplek

Flexibel werken wordt volgens de Nationale Flexplek Test steeds toegankelijker door alle mogelijkheden die het internet biedt. Werkenden kunnen overal met elkaar communiceren, documenten delen en deze samen bewerken of een videovergadering houden en nog meer dan dat. Vanwege de coronacrisis zocht de jury niet alleen naar de beste nationale en lokale flexplek van Nederland, maar ook naar de beste thuiswerkplek.

Professioneel, zakelijk, vriendelijk en laagdrempelig

In de categorie ‘lokaal’ mag de Banenbranderij in Woerden zichzelf de beste flexplek van Nederland noemen. De juryleden Tessa Wiegerinck en Wendy van Til vonden de sfeer er ongelofelijk goed: professioneel, zakelijk, vriendelijk en laagdrempelig. “Je hoeft alleen maar een consumptie te nuttigen voor het gebruik van de flexplek en als je vervolgens iets nodig hebt, dan geef je dat aan bij de barista en wordt het meteen voor je geregeld of uitgezocht. Het is een bijzondere locatie, want de eigenaresses combineren de flexlocatie met een koffiebar (goede koffie!) en een uitzendbureau.”

Bron: Nationale Flexplek Test