Door

Onderscheid je met accessoires bij je sollicitatiekleding

tie-clip sollicitatiegesprekNa veel tijd en aandacht te hebben besteed aan je sollicitatiebrief, mag je dan eindelijk op sollicitatiegesprek komen. Op zich al een knappe prestatie! Nu is het belangrijk om je goed voor te bereiden op een sollicitatiegesprek. Met de juiste accessoires bij je sollicitatiekleding maak je een goede eerste indruk.

Sollicitatiekleding speelt een belangrijke rol tijdens een sollicitatiegesprek. Het is daarom van belang dat je goed over je outfit nadenkt. Voor een goede en blijvende eerste indruk is het belangrijk dat je jezelf onderscheidt van alle andere sollicitanten. Gelukkig zijn er een aantal accessoires waarmee je een modieuze en vooral een professionele indruk maakt.

Accessoires bij sollicitatiekleding voor heren

Pochet

sollicitatie pochetDe accessoires die je draagt, stem je natuurlijk af op de rest van je outfit. Als je als man gaat solliciteren bij een zakelijk en formeel bedrijf zal je waarschijnlijk in pak gekleed gaan. Hierbij is het dragen van een pochet een stijlvolle toevoeging. Het laat zien dat je over je outfit hebt nagedacht. Omdat het pochet tegenwoordig vaak wordt vergeten, maak je door het dragen van een pochet een positieve indruk. Zeker als je toekomstige leidinggevende hier oog voor heeft.

Tie-clip

Tie clips zijn dassenspelden. Deze schuif je over je das en het overhemd. Hierdoor zal je das recht blijven zitten. Dassenspelden zijn echte klassiekers! Tegenwoordig komen ze dankzij beroemdheden zoals David Beckham en Leonardo Dicaprio terug in het modebeeld. Tie-clips zijn echt iets voor perfectionisten. Je kan de gedachte dat je stropdas niet recht zit immers niet uitstaan! Als nauwkeurig werken een belangrijke voorwaarde is binnen de functie, maak je met de tie-clip een mooi statement.

Conferentiemap of tas

Voor een goede indruk helpt het als je een je een vragenlijst bij je hebt en aantekeningen maakt tijdens het gesprek. Het is hierbij geen aanrader om te schrijven op een verfrommeld velletje. Zorg er daarom voor dat je een schrijfblok meeneemt in een mooie tas of conferentiemap. Hiermee maak je een georganiseerde en verzorgde indruk.

Horloge

Het horloge is het mode-item voor mannen. Nagenoeg iedere man kan een mooi horloge waarderen. Het dragen van zo’n handig uurwerk laat zien dat je waardering hebt voor de mooie dingen in het leven. Daarnaast kan het een goede ijsbreker zijn als je horloge opvalt bij je gesprekspartners.

Accessoires bij sollicitatiekleding voor dames

Sjaaltje

Wat voor mannen het pochet is, is voor vrouwen de sjaal. Het voordeel van sjaals is dat ze je de mogelijkheid geven om met kleuren te spelen. Hierdoor kan je allerlei kleuren gebruiken en zorgen voor een sterk gepersonaliseerde outfit. Sjaaltjes kun je combineren met een mantel- of broekpak, een jurkje of een blouse.

Tas

tasje sollicitatiegesprekOok voor dames is een mooie tas een aanwinst voor hun ‘look’. Zeker wanneer deze matcht met de rest van je outfit. Omdat tassen er in vele soorten, maten en uitvoering zijn, is een tas een goed middel om een statement te maken. Vergeet niet om net als de heren een schrijfblok mee te nemen om een professionele indruk te maken. Hiermee laat je zien dat je je tas niet alleen mooi is, maar ook praktisch.

 Sieraden

Waar mannen voldoende hebben aan een horloge, hebben vrouwen een hele kluif aan het uitkiezen van de juiste sieraden. Denk hierbij aan een armband of horloge, een ketting en oorbellen. Sieraden zijn een uitstekende manier om jezelf te uiten. We adviseren je echter wel om het niet te bont te maken. Bescheidenheid is een deugd!

Dit gastartikel is geschreven door Robin Hendriks, communicatiemedewerker van Schulte Herenmode.